Волен Сидеров: Джамбазки не е мой тип

Евродепутатът от ВМРО завежда 4 дела за обида и клевета срещу лидера на "Атака" за над 100 000 лева заради подмятания за сексуалната му ориентация

Новини
00:49 - 29 Май 2019
5843
Волен Сидеров: Джамбазки не е мой тип

Напрежението между ВМРО и “Атака”, които са малкия коалиционен партньор в управляващото мнозинство, вече е във връхната си точка и стигна до закани за съд. Избраният за втори мандат евродепутат с листата на ВМРО Ангел Джамбазки обяви късно тази вечер, че завежда цели 4 дела за обида и клевета срещу лидера на “Атака” Волен Сидеров и партийната телевизия на националистите “Алфа”. Вече е ангажиран адвокат, който до дни ще внесе съдебните искове.

“Те ще са за солидно обезщетение. Нямам никакво съмнение, че ще спечеля делата. Парите ще бъдат дарени изцяло за благотворителност”, декларира Ангел Джамбазки. Общата стойност на исковете щяла да надхвърля сумата от 100 000 лева.

В поредица репортажи телевизия "Алфа" изнесе куп компромати срещу Джамбазки, като се стигна дори до подмятания по адрес на неговата сексуална ориентация. Заради това телевизия на Сидеров дори бе санкционирана от ЦИК в разгара на кампанията. В един от материалите на медиата се твърдеше също, че Джамбазки си е купил апартамент в центъра на Париж.

"Трябва да ви кажа, че много се стряскам, когато ме заплашват хора, за които не е ясно точно каква е тяхната сексуална ориентация. Аз затова предложих всички кандидати за евролистите да обявят каква е тяхната сексуална ориентация, но да го кажат, за да не бъдат изнудвани с това. Когато г-н Джамбазки каже нещо, се разтрепервам от страх, но той не е мой тип, това трябва да е ясно", отговори на заканите за съд Волен Сидеров. Според него от партията на Каракачанов решили да се явят самостоятелно на евровота –  “сключили сделка с ГЕРБ и ДПС, за да получат този резултат от купен вот, имам много информация и тя ще стигне до съответните органи".

"Атака" плюха по мен, по ВМРО, по цялата ни кампания по грозен начин, не знам как ще се гледаме в очитеотсега нататък”, коментира пред БНТ в неделя Красимир Каракачанов. За Валери Симеонов каза, че е запазил джентълменски тон по време на кампанията.

"Има неща, които трудно ще забравя, удари, нож в гърба – нанесени от хора, които вие смятате, че са мои коалиционни партньори, позволявайки си да говорят за мен и г-н Джамбазки лъжи, лъжейки като долни цигани", каза в понеделник пред Би Ти Ви Красимир Каракачанов и заяви, че повече "няма да играе синя каска".

Възможно е скандалите в коалицията да доведат до отцепването на “Атака”, смятат източници на Lupa.bg. Коалиция "Обединени патриоти" има 27 народни представители – 11 от ВМРО, 8 от НФСБ и 8 от "Атака". Дори и без депутатите на Сидеров, макар и по-трудно, ще може да се поддържа необходимия кворум за функциониране на парламента от 142 депутата. Управляващите могат да разчитат и на гласовете на “Воля”.