Волен Сидеров пред Lupa.bg: Да, може и да се кандидатирам за кмет на София

Лидерът на "Атака" възнамерява да забрани гей прайда, ако го изберат за градоначалник

Новини
13:11 - 03 Юли 2019
5775
Волен Сидеров пред Lupa.bg: Да, може и да се кандидатирам за кмет на София

Волен Сидеров разкри пред Lupa.bg, че сериозно обмисля дали да не се кадидатира за кмет на София през есента. Лидерът на "Атака" ще обяви официално решението си в началото на септември.

"Все още не съм решил, колебая се. Ако няма обаче сериозни кандидати, които да въведат ред и красота в столицата, може би ще се впусна и в тази битка", заяви пред Lupa.bg Сидеров.

Основна точка в евентуалната програма на Волен щяла да е забрана на гей парада, който взривява страстите в града вече десета година. "Общината има механизъм да го забрани. Има разлика между митинг и парад или хепънинг. Това тяхното си е купон. Ако протестират за нарушени права е едно, а да подскачат дрогирани и да си показват задниците в ритъма на чалга е съсем друго. Тоест, общината има и законово, и морално основание да забрани това сборище, което вбесява цялата православна общност у нас", поясни Сидеров.

Според него общината трябва да мисли и за други райони на столицата, а не само за центъра. "София не е само улица "Граф Игнатиев", има квартали, в които от години нищо не се прави", посочи той.

На този етап единствено Веселин Марешки е обявил кандидатурата си за кмет на София. Йорданка Фандъкова заяви преди дни, че още обмисля, а Мая Манолова не дава ясен отговор смята ли да се впусна в битка за столицата.