Волен Сидеров: Резултатът на ВМРО е измама!

7-те им процента на евроизборите са сделка - ето сега, ще дадем 3 милиарда за американски самолети, отсича лидера на "Атака"

Новини
13:00 - 05 Юни 2019
2629
Волен Сидеров: Резултатът на ВМРО е измама!

Волен Сидеров поднови атаката си срещу ВМРО и лидера му Красимир Каракачанов, като се усъмни в изборния му резултат и отправи намеци за купуване на гласове.

„Ще видите, че парите, хвърлени за избори във ВМРО, надвишават в пъти субсидията. Дори през годините да не са харчили нищо, само да са пестили, пак не стига", обяви Сидеров в интервю за Би Ти Ви по повод изхарчените от ВМРО средства за евровота.

Лидерът на „Атака” посочи, че по негови сметки ВМРО са похарчили между 6 и 8 милиона лева. „За фактора застъпници – в град като Пазарджик, имат между 500 и 1000 застъпници, като всеки един от тях води 5 гласа със себе си. Не поздравих Каракачанов, тъй като щях да поздравя една измама. Много добре знам как е постигнат този резултат. Това не е честен вот", каза Волен Сидеров.

Припомняме, че ВМРО спечели 7,36 на сто от гласовете на избирателите и ще има двама депутати в Европейския парламент - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.  „Атака" получи само 1,07%. „Никога досега ВМРО не са имали повече от 1 % на парламентарни избори. Досега щяха да са влизали в парламента самостоятелно - а те не са", отбеляза Сидеров.

„Резултатът на ВМРО на изборите за Европейски парламент е една голяма сделка и тези 7 или там колкото процента, ще струват на българския народ 3 млрд. лева. Имам предвид самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ", каза още лидерът на „Атака". Сидеров разясни как военният министър казал „да" на една сделка, която е неизгодна за България, срещу което неговата партия да стане, „така да кажем, представителна за патриотичните сили". Той обаче не обясни как САЩ са повлияли на изборния резултат.

Сидеров коментира и снимката на Красимир Каракачанов със синята каска на помирител, пусната преди време. „Аз тая метафора така и не можах да я разбера... Видях една доста нелепа снимка по медиите. Не мисля, че има нужда от каски, а от сиво вещество под каските", отсече Волен Сидеров.