Волгин вече открито се появява на партийни форуми на "Възраждане"

Радиоводещият бе номиниран за евродепутат от структурите на радикалната проруска партия

Новини
16:05 - 14 Април 2024
2729
Волгин вече открито се появява на партийни форуми на "Възраждане"

Журналистът от държавното радио БНР Петър Волгин, който е известен със своите проруски позиции, е започнал да ходи по партийните форуми на „Възраждане“, след като бе номиниран за евродепутат от структурите на радикалната проруска партия, съобщи euractiv.bg.

Волгин все още не е отговорил официално дали ще приеме номинацията, но е излязъл в неплатен отпуск от БНР, а в петък (12 април), присъства на организиран от „Възраждане“ форум на крайнодесни партии, който се проведе в София.

Домакин на събитието бе лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който има 10-годишна забрана да влиза на украинска територия, тъй като е заподозрян от властите в Киев за руски агент.

Номинарането на известния журналист за евродепутат от крайнодясната партия „Възраждане“

директно засяга репутацията на БНР и българския медиен регултатор (СЕМ),

които досега систематично отказваха да свалят от ефир Петър Волгин.

„Не само Петър Волгин, но и всеки журналист от Българското национално радио, ако влезе в партийна листа – било за национални, било за европейски, местни, каквито и да било избори – това би означавало обвързване с политическа партия, което не би му позволило да изпълнява работата си като журналист“, коментира шефът на БНР Милен Митев.

Петър Волгин беше водещ на радиопрограмите на БНР „12 плюс 3“ и „Политически некоректно“.