Восъчните фигури на Джако остават при Мадам Тюсо

Въпреки обвиненията в педофилия, музеите нямат да претопяват статуите на поп иконата

Култура
12:37 - 21 Март 2019
5994
Восъчните фигури на Джако остават при Мадам Тюсо

Веригата от Музеи на Мадам Тюсо официално обяви, че ще запази восъчните фигури на Майкъл Джексън, въпреки призивите те да бъдат претопени. Заради обвиненията в педофилия в новия документален филм за Краля на попа "Да напуснеш Невърленд" изпълнители, продуценти, музеи, модни къщи, радиостанции се разграничиха от покойния певец.

Восъчни фигури на Джако има в музеите от прочутата верига в Лондон, Блекпул, Лас Вегас, Ню Йорк, Сан Франциско, Шанхай, Хонконг, Пекин и Сидни.

Въпреки скандала, който се разгоря покрай излъчването на документалния филм "Да напуснеш Невърленд", в който Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък обвиняват Майкъл Джексън в педофилия, от Музеите на Мадам Тюсо засега не възнамеряват да се "отърват" от восъчните фигури на певеца.

"Нашите скулптури от восък отразяват профили с влияние върху поп културата, които посетителите искат да видят. Ние редовно съобразяваме с външни събития решенията си кои фигури да показваме. Засега и в обозримо бъдеще восъчните двойници на Майкъл Джексън ще останат изложени на показ", каза говорител на музеите.