Вот на доверие за Ивайло Петев

Спорт
15:32 - 12 Март 2024
1920
Вот на доверие за Ивайло Петев

Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев натрупа вече седем поредни мача без загуба, от които три победи, но това не пречи на медиите в Румъния да се съмняват в бъдещето му начело на отбора. В последната среща от редовния сезон Петев спечели градското дерби с ФК У Крайова 1948 с 2:1, по президентът Михай Ротару беше попитан за позицията на Ивайло Петев.

Без да се замисли, бизнесменът заяви, че не може и дума да става българският треньор да напусне отбора. Освен това, Петев беше избран и за треньор на кръга. Но тези факти явно не означават нищо.

"Не, не, не обмисляме смяна на Петев. Вече прекалих – с четвърти треньор сме този сезон. Негово беше решението да извади Крецу и трябва да признаем, че му се получи. Целият отбор заслужава поздравления", каза Михай Ротару в "Digi Sport Special", коментирайки мача с ФК У Крайова 1948.

Освен Ивайло Петев, от март 2023-а досега на техническата скамейка бяха още Еуген Нягое, Лауренциу Регекампф и Корнелиу Папура. Амбициите на Университатя бяха за шампионска титла, но явно потенциалът на тима на този етап не позволява да се мисли за подобно нещо.

В същото телевизионно шоу постът на Петев коментираха бившият рефер на ФИФА Константин Зота и президентът на Борда на директорите на ФКСБ Михай Стойка. Зота е категоричен, че единствено победата в неделя е спасила поста на българина. Слухове за уволнението на Петев вървяха и след равенството 2:2 при гостуването на Ботошани в средата на февруари.

"Ако беше загубил (в неделя с c У Крайова 1948 - б.р) ви гарантирам, че това щеше да бъде последният му мач", заяви Зота. И той, и Михай Стоика коментираха, че незнанието на румънски език продължава да бъде бариера в общуването със собствените играчи, но и с пресата. От своя страна българският треньор е изненадан, че огромна част от футболистите не знаят английски език.

Първото полувреме беше лошо за нас, допуснахме няколко грешки и при една от тях ни вкараха гол. Но през второто полувреме коригирахме някои неща. Имахме и други възможности за гол, но не успяхме. Тези мачове трябва да се спечелят. Мисля, че заслужихме трите точки. Няма да разкривам какво сме говорили в съблекалнята, но смятам сега бях пределно ясен и имаше ефект, обясни от своя страна бившият национален треньор на България и на Босна и Херцеговина.

В плейофите в Румъния отборите стартират с точков актив, който е на половина на спечеления в редовния сезон. В групата за титлата Университатя започва като гост на ЧФР Клуж на 16-и март (събота).