Вписват Мишо Касабов като временен президент на БФС

Шефът в централата е изпълнил указанията на Търговския регистър

Спорт
16:57 - 19 Януари 2024
1830
Вписват Мишо Касабов като временен президент на БФС

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е изпълнил указанията на Търговския регистър за вписването си като изпълняващ длъжността президент на БФС и регистърът е приел документите.

Заради някои пропуски в документацията Касабов не бе вписан в рамките на вчерашния ден.

Тогава от Търговския регистър изискаха подписите на всички присъствали членове на заседанието на Изпълкома на 6 декември, когато Борислав Михайлов си подаде оставката, а Касабов бе избран да изпълнява тази длъжност.

Освен това са внесени и необходимите пълномощни, с които членове на Изпълкома са представлявали свои колеги, които не са присъствали на заседанието, информира dsport.

Очаква се официалното вписване на Михаил Касабов, като изпълняващ длъжността президент на БФС, да стане в рамките на 3 дни.

Това може да бъде спряно само, ако има обжалване пред съда, но това трудно може да се случи, тъй като на заседанието на Изпълкома на 6 декември, всички присъстващи единодушно приеха Михаил Касабов да изпълнява длъжността президент на БФС.

Това е видно и от документите подадени в Търговския регистър. По време на гласуването единствено самият Касабов се е въздържал. Преди това Емил Костадинов се отказа от възможността да поеме поста в качеството си на първи вицепрезидент.