Вратарят на Ливърпул вкара в добавеното време за инфарктна победа

Алисон се разписа с глава след центриране от корнер

Спорт
11:06 - 17 Май 2021
1648
Вратарят на Ливърпул вкара в добавеното време за инфарктна победа

Ливърпул запази шансове за четвъртото място в Премиър лийг, след като постигна изключително драматична победа с 2:1 над Уест Бромич на "Дъ Хоутърнс".

Успехът дойде след знаменит гол на стража Алисон, който в последните секунди на добавеното време се включи в наказателното поле при корнер в полза на гостите и успя да засече по фамозен начин с глава топката и да я прати в ъгъла.

Мърсисайдци бяха много далеч от страхотния футбол, който показаха преди няколко дни в дербито с Манчестър Юнайтед, но този път късметът ги покри и те се доближиха само на точка зад Челси. Хал Робсън-Кану (15') откри резултата в 15-ата минута, а Мохамед Салах изравни в 33-тата.

Ливърпул нанесе 26 удара по посока на вратата на Джонстън, но така и не успяваше да отбележи гол. Така се стигна до незабравимото включване на Алисон, който доближи миналогодишния шампион на точка зад Челси и на три зад Лестър.

Трите отбора имат по два мача до края на сезона, като Челси и Лестър излизат един срещу друг на "Стамфорд Бридж" след два дни, така че няма как и двата тима да вземат пълния комплект точки до края. Ливърпул пък има мачове с Бърнли и Кристъл Палас.