Временна комисия в парламента ще проучи фактите около протеста на 16 ноември

Това е общ проект, предложен от Десислава Атанасова

Новини
11:19 - 24 Ноември 2023
2191
Временна комисия в парламента ще проучи фактите около протеста на 16 ноември

Със 123 гласа „за“, 28 – „против“ и 31 – „въздържал се“, парламентът гласува да бъде създадена временна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата по подготовката и провеждането на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември.

Това е общ проект, предложен от председателя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Временният орган е от 18 членове, по трима от всяка парламентарна група и срок на работа един месец.

Той ще трябва да изготви доклад и да предложи законодателни промени, ако се налагат. Комисията ще трябва да установи също спазени ли са изискванията на закона за МВР, закона за митингите и манифестациите.

Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) бе избран за председател на временната комисия, след прегласуване, със 129 гласа „за“, 36 – против и 26 – „въздържал се“.

Останалите две кандидатури на Цвета Рангелова от „Възраждане“ и на Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“ не получиха достатъчно гласове.