Времето се смили над управляващите, протестите спират

Мощен порой се изсипа над столицата, жълт код за опасно време е обявен за 5 области в страната

Новини
17:34 - 05 Август 2020
5916
Времето се смили над управляващите, протестите спират

Времето се смили над ГЕРБ! Мощен порой се изля над столицата в следобедните часове, малко след като националната конференция на управляващата партия приключи. Форумът на ГЕРБ се проведе на открито в „София Тех Парк“.

Силният порой, който се изля в следобедните часове над София, наводни част от палатките на протестиращите при „Орлов мост”. За минути улиците в центъра на столицата се превърнаха в реки, а недоволните от управлението се събраха под една от шатрите. Силният вятър пък счупи някои от палатките. 

Най-вероятно заради обилните валежи и лошото време ще пропадне и протестът, който традиционно започна привечер в центъра на София.

Порои и градушки се изсипват в цяла Югозападна България. Жълт код за опасно време е обявен за 5 области на страната. Вече има и сигнали за паднали дървета и клони.

В Благоевград бурен вятър събори дърво пред сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски".

За щастие по това време в района не е имало преминаващи пешеходци. На метри от гимназията, пред блок "Лирата", пък на платното се стоварил счупен клон от голямо дърво. Инцидентът също се размина без пострадали, съобщава "Булфото".

Във Велинград се изсипа дъжд с градушка.