Все по-голяма е вероятността да върнат точките на Юве

Спорт
21:51 - 19 Април 2023
1793
Все по-голяма е вероятността да върнат точките на Юве

Ювентус получи позитивни новини по време на обжалването на наказанието с лишаване от 15 точки, наложено му от Серия А. Жалбата е пред Италианския олимпийски комитет, от където за признали, че “липсва яснота” относно мотивацията на решението и e възможно да се стигне до нов процес.

Обжалването се състоя днес и продължи около три часа, а решението се очаква да бъде ясно по-късно тази вечер. Адвокатите на Юве искат отмяна на наказанетие с лишаване от точки, както и санкциите на директорите Андреа Аниели, Фабио Паратичи, Маурицио Аривабене и Федерико Черубини. Те са обвинени в изкуствено повишаване на трансферни суми с цел повишаване на приходите във финансовите отчети.

Според медиите на Апенините най-вероятното решение е делото да се прехвърли към друг апелативен съд за нов процес. Ако бъде избран този вариант, отнетите 15 точки ще бъдат върнати на Ювентус до завършването на новия процес, тъй като това ще отнеме доста време. Това означава, че “бианконерите” ще скочат от седмо на трето място и ще изпреварят Рома, Милан и Интер.