Вселената не съществува

Може би наистина живеем в матрица

Мистика
19:47 - 26 Декември 2019
8001
Вселената не съществува

През отиващата си 2019 г. физиците от ЦЕРН стигат до извода, че не могат да открият разлика между материя и антиматерия. Този факт изглежда невъзможен, защото ако той наистина съществува, частиците и античастиците би следвало да се самоунищожат веднага след възникването на Вселената. А това от гледна точка на физиката означава, че Вселената не съществува.

Класическата физика разглежда Големия взрив като основна причина за появата на напълно различни количества материя и антиматерия, полярността на заряда на ядрото и обвивката на атома на която е противоположна на нормалната материя.

"Всички наши наблюдения установяват пълна симетрия между материя и антиматерия. Ето защо Вселената не би трябвало да съществува. Някъде трябва да съществува асиметрия, но ние просто не разбираме къде се крие разликата и какъв е източникът, който нарушава симетрията", казва физикът Кристиян Смора.

При сблъсък материята и антиматерията се унищожават моментално, като освобождават чиста енергия. Самото съществуване на Вселената обаче подсказва, че нещо все още пречи на взаимното разрушаване. Затова засега физиците просто не могат да обяснят как съществува цялата Вселена, ако според известните на този етап природни закони нея, а от това следва, че и хората, не би трябвало да ги има. Може би наистина живеем в матрица?