Всенародни марокански празненства, Зиеш дари премиите си

С песни, викове, знамена и факли бяха огласени още Лондон, Торино, Париж, Бреша, Хага

Спорт
11:45 - 07 Декември 2022
2922
Всенародни марокански празненства, Зиеш дари премиите си

Марокански футболни фенове от различни краища на света излязоха по улиците, за да отпразнуват знаменитата победа на националния отбор над Испания на Мондиал 2022 във вторник.

"Атласките лъвове" постигнаха най-големия успех в историята си и едно от най-великите спортни постижения за Мароко, след като отстраниха световния шампион от 2010-та година след нулево равенство в редовното време и продълженията и победа при изпълнението на дузпи. Така северноафриканската държава се класира за четвъртфиналите на световното първенство, където ще премери сили с Португалия.

Очаквано улиците на Рабат се изпълниха с празнуващи граждани, но това далеч не бе единственият град, в който мароканците празнуваха. С песни, викове, знамена и факли бяха огласени още Лондон, Торино, Париж, Бреша, Хага, както разбира се и Доха.

"Не мога да повярвам, това е един от най-великите моменти в живота ми", възкликна 27-годишният Амал Галиди в Доха.

"Арабите и африканците са най-щастливите хора на света днес. Бог чу молитвите ни", добави роденият във Фес Галиди.

Звездата на Челси Хаким Зиеш не е взел нито цент от бонусите си в националния отбор. Той раздаде всичко за благотворителност на нуждаещите се в Мароко .

От началото на Световното първенство по футбол той е спечелил над 15 милиона даласа (300 000 долара) под формата на бонуси.