Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

Новини
09:05 - 29 Февруари 2020
2872
Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

В Съединените щати здравните власти потвърдиха втори случай на заразен на местна почва с новия коронавирус. Случаят е потвърден в щата Калифорния. Пациентът се смята, че не пътувал извън страната и не е бил в близък контакт с човек, който е пътувал. По-рано заради притесненията около КОВИД-19 Уол Стрийт отбеляза най-големия срив от пика на финансовата криза от 2008-а.

Неизвестните около ефекта от епидемията с въпроси като колко дълго ще продължи заплахата и в какъв мащаб ще се разпростре, доведоха до страхове от глобална рецесия.

Президентът Доналд Тръмп уверява, че има силен екип от експерти, който е квалифициран да се справи с предизвикателството. От Белият Дом работят над спешни мерки, които да успокоят икономиката и обществото като цяло. Не се изключва налагане на забрани за влизане в страната.

Американски авиопревозвачи обявиха канселиране на полети до различни дестинации. Юнайтед, Америкън Еърлайнс и Делта са отменили полети до Китай до края на април. Държавният Департамент призова гражданите да „преосмислят пъуване“ до Италия, където броят на заразени с к??ронавируса достигна 800, а на смъртните случаи – 21.

Училища и държавните агенции в САЩ отправят указания за миене на ръцете, закриване с ръка на устата при кашляне и кихане и стоене вкъщи в случай на проява на симптоми.