Второ гласуване на промените в ИК в парламента утре

Ива Митева свиква заседание на НС в четвъртък с 2 точки в дневния ред

Новини
12:32 - 28 Април 2021
1557
Второ гласуване на промените в ИК в парламента утре

Председателката на парламента Ива Митева ще свика заседание утре от 9 часа с 2 точки в дневния ред: Довършване на новоприетите правила в правилника на НС и второ гласуване на промените в Изборния кодекс.

С такъв консенсус е завършил председателският съвет, който започна малко след 9 часа днес, след като депутатите не можаха да приемат дневния си ред за седмицата и заседанието се разпусна.

"Само тези 2 точки са засега, като се разбрахме утре сутринта от 8,30 часа да имаме отново председателски съвет, ако днес водещите комисии по законопроектите внесат доклади за първо гласуване да се обсъди дали те да не бъдат допълнени в дневния ред", каза Митева.

Тя смята, че утре ще се съберат необходимите гласове за приемане на дневния ред. Тя определи обстановката на преминалата среща на председателите на групите като спокойна.

"Утре до 18 часа ще имат време групите да внасят предложенията си за другата седмица. Другата седмица, първата сряда е ден на опозицията, така че те ще имат възможност да си внесат точките, които сме длъжни да разгледаме в пленарната зала", обясни шефката на парламента.

Според нея не се е формирала нова коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, заради чиито общи гласове беше отхвърлен днешния дневен ред и заседанието продължи 10 минути. "Конфигурацията е такава, че трудно се формират мнозинства и трудно се вземат решения", каза Митева.