Втородивизионен тим сгази Борусия Мьонхенгладбах за Купата

Фрайбург и Унион продължават напред в турнира, Ханза измъчи РБ Лайпциг

Спорт
11:26 - 20 Януари 2022
948
Втородивизионен тим сгази Борусия Мьонхенгладбах за Купата

Втородивизионният Хановер 96 изхвърли Борусия Мьонхенгладбах от турнира за Купата на Германия, след като разгроми съперника си с категоричното 3:0.

В герой за отбора от Втора Бундеслига се превърна младият Максимилиан Байер, който вкара две от попаденията. Третото бе дело на Себастиан Керк от дузпа.

По този начин Хановер се класира за 1/4-финалите на турнира.

Хановер започна ударно срещата и поведе още в 4-ата минута. Хендрик Вайдандт намери отлично Максимилиан Байер в наказателното поле и той с мощен удар в горния ляв ъгъл на вратата се разписа. 

В 36-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като футболист на Гладбах игра с ръка в собственото си наказателно поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Себастиан Керк, който не се поколеба и матира стража на гостите.

Хановер направи преднината си класическа в 51-ата минута. Линтон Майна изведе Максимилиан Байер сам срещу Ян Зомер и младокът с много техничен удар прати топката покрай вратаря на "жребчетата".

Фрайбург и Унион Берлин станаха поредните два тима, които продължават напред в турнира за Купата на Германия. Първите победиха Хофенхайм с 4:1, докато столичани се наложиха над градския си съперник Херта с 3:2.

Фрайбург поведе с два гола до почивката, като точни за тима бе Винченцо Грифо, който се разписа на два пъти. В началото на втората част Хофенхайм върна едно попадение, след като Нико Шлотербек прати топката в собствената си мрежа. Това не смути играчите на Фрайбург, който до края на срещата реализираха още два гола чрез Кевин Шаде и Ермедин Демирович.

Унион продължава към 1/4-финалите на турнира, след като победи Херта в дербито на Берлин.

Гостите поведоха с гол на Андреас Фогълсамер в 11-ата минута. В началото на второто полувреме бранителят на Херта Никлас Старк си отбеляза автогол.

"Синьо-белите" върнаха едно попадение в 54-ата минута, след като халфът на Унион Рами Кедира прати топката в собствената си врата. 

Само 60 секунди по-късно Робин Нох вкара трети гол за гостите. Дълбоко в добавеното време Херта успя да стигне до второ попадение дело на Суат Сердар, който обаче се оказа недостатъчен на домакините.

В друг мач РБ Лайпциг победи трудно Ханза Рощок с 2:0. "Биковете" поведоха още в 6-ата минута. Лукас Клостерман центриира много добре в пеналта, където Юсуф Поулсен с глава не остави шансове на вратаря на втородивизионния тим.

Малко преди края на първата част РБ Лайпциг можеше да вкара втори гол, но ударът на Кристофър Нкунку нацели напречната греда. 

След почивката домакините продължиха да натискат съперника си и създаде две много чисти ситуации, но с пропуски се отличиха Лукас Клостерман и Кристофър Нкунку. В 82-ата минута играчите на "биковете" решиха всичко в мача, като вкараха втори гол. Нкунку изведе Дани Олмо в пеналта на Ханза и испанецът оформи крайното 2:0.