Welcome to Bulgaria: Пиене, дрога и проститутки (СНИМКИ)

През ключалката
16:58 - 15 Май 2019
9655
Welcome to Bulgaria: Пиене, дрога и проститутки (СНИМКИ)

Welcome to Bulgaria: Пиене, дрога и проститутки! Такава „реклама” на България тече в световните медии преди старта на отпускарския сезон. „Яките Златни пясъци“ – под това заглавие булевардният германски вестник „Билд“, например, публикува на сайта си поредица от видеорепортажи за „якия купон“, който тече в българския черноморски курорт.

„Най-красивите жени на Европа разкриват своите тайни“ и „Лято, слънце, сангрия“ – с такива обещания изданието се обръща към потенциалните германски туристи. Вече от няколко години германските медии наричат Златни пясъци „новия Балерман“ – по аналогия с легендарния клуб в Майорка, който служи и като събирателно понятие за купона на този испански остров.

Берлинският „Тагесшпигел“ тези дни определи „Златните“ като отдавна утвърден наследник на „Балерман“, а друг германски вестник, „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг”, публикува пътепис от 19-годишен младеж, който споделя своите непосредствени впечатления от българския курорт.

„Сън“ също излезе с покъртителна „реклама“ на Слънчев бряг: №1 за пиене, дрога и проститутки. В текста се казва, че хиляди любители на купона, които се интересуват от наркотици, пиене и леки жени, насочват поглед към този български курорт. Голи партита и пиянски изстъпления – това са само част от „събитията“, с които булевардният вестник свързва Слънчев бряг. Миналата година 281 000 британци посетиха България, като много от тях заминаха директно за Слънчев бряг, пише вестникът, като пояснява, че в България вече се взимат мерки срещу разюздания парти-туризъм.

„Франс прес” пък цитира статистика, според която в България туристите плащат за храна и подслон 58% по-малко, отколкото в Германия.

А британският „Дейли мейл“ посочва, че за втора поредна година Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-изгодна почивка. Тази класация оценява туристическа кошница с осем продукта, сред които храна за двама, напитки и слънчева козметика. Дневната ѝ цена в България е 36 паунда, а на Сейшелите – цели 182 паунда.