Як тараш в Ресилово, полицията търси помагачи на Галеви

Адресно братя Галеви се водят в с. Ресилово - дори ги има в избирателните списъци, казаха от кметството

Новини
17:28 - 04 Юни 2023
6885
Як тараш в Ресилово, полицията търси помагачи на Галеви

Полицейска операция се провежда в Дупница и Ресилово в търсене на помагач на починалия в събота Ангел Христов, един от братя Галеви, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Коментира се, че се претърсват четири адреса в Дупница. В града е изпратена и жандармерия.

Засега няма информация за резултатите от полицейската операция. Както БНР съобщи, по случая са образувани две досъдебни производства  Първото ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. Назначена е аутопсия в столична клиника.

Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това. 

Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов
Говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна  Сиракова уточни за БНР:
 

"По досъдебните производства се работи активно". За лице, което е съдействало евентуално? - "Да, да се укрие лице, което е наказателно преследвано. Това е текстът, по който работи Районната прокуратура".


По адрес братя Галеви се водят в с. Ресилово - дори ги има в избирателните списъци, казаха от кметството.

В самото Ресилово считат връщането на Ангел Христов и смъртта му в къщата, където живее съпругата му Радмила, за пълна загадка. Кметът на селото Марияна Доцина отбеляза:

"По постоянен адрес те са тук, но не мога да кажа дали живеят тук. И са били извън България, доколкото знам, те не са били в страната. Аз не съм ги виждала тук в населеното място. Никого не съм виждала".