Яка чистка: Гонзо би шута на важни фигури!

Хората, отговарящи за съдиите, вече са аут от БФС

Спорт
15:09 - 03 Септември 2024
2061
Яка чистка: Гонзо би шута на важни фигури!

Президентът на БФС - Георги Иванов, направи мащабна чистка в съдийската комисия. Днес той официално освободи от постовете им шефa на съдийската комисия Давид Борбалан, отговорникa за ВАР Петър Петров и старши мениджъра на реферите Стоян Алексиев.

Новината се въртеше в медийното пространство през последните дни, но вече е официална, след като тримата са информирани лично от Иванов, който е бесен на поредицата от грешки от началото на сезона, което доведе до няколко остри декларации на различни клубове от елита.

Иванов, който встъпи в длъжност през пролетта, бе заявил и на тримата, че дава пълно доверие на ръководителите в съдийството, а на семинара с реферите им обяснил ясно, че БФС застава зад всички рефери, като иска единствено от тях да свирят по правилата.

Бившият голмайстор заяви няколко пъти публично, че ще бъде безкомпромисен към съдийски грешки, както и това, че не е доволен от представянето на реферите през тази кампания.

Поредицата от елементарни грешки през първите седем кръга обаче настрои много футболната общественост, а самите Борбалан, Петров и Алексиев не успели да убедят шефа си, че могат да се справят със ситуацията.

Това, че испанецът прекарва повече време от месеца в родината отколкото в София, за да бъде близо до подчинените си също не се харесва на Иванов.

Както е известно, федерацията плаща годишно един милион и 200 хиляди лева, за да може ВАР да помага на родните рефери, а от началото на сезона няма кръг, в който поне няколко отбора да не се оплакват от липсата на адекватна намеса на хората зад ВАР, в техни мачове.

Именно поради това се стигна до тази мащабна промяна, като се очаква скоро да бъдат обявени техните заместници.

Един от най-добрите български съдии през този век Станислав Тодоров със сигурност ще бъде едно от трите нови лица в ръководните позиции на съдийството у нас.