Янчев: И двата клуба не искахме да играем на Разпети петък, но...

Спорт
12:26 - 12 Април 2023
1437
Янчев: И двата клуба не искахме да играем на Разпети петък, но...

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде традиционната си пресконференция преди мачове на тима, като този път той говори относно предстоящото гостуване на Септември София в петък (14 април) от 26-ия кръг на efbet Лига.

„Поредният мач е на прага, имаме малко време да се подготвим за него и в петък сме на линия. Ще срещнем един млад и добре играещ отбор на Септември, който лично за мен има много добри и талантливи млади момчета. България играят предимно, което е похвално“, заяви Янчев по повод мача.

„Да, това е свят празник, още повече за всички християни е най-тъжният ден в историята. По принцип двата клуба бяха ок мачът да се измести за събота, но в крайна сметка нямаше разбиране между ръководните фактори“, каза той относно датата на мача, който ще се играе на Разпети петък.

Янчев не пропусна да говори за треньора на септември Светослав Петров: „Хубаво е, със Светльо сме били партньори в средата на халфовата линия и се познаваме добре. За мен не е проблем и е удоволствие винаги, когато срещам мои бивши колеги. Той е от другият лагер и ще гледа да си свърши по най-добрия начин работата, също както и ние. Ще бъде един хубав мач и се адявам по-добрият да победи“.

„Не бих казал. Мачове има доста до края на редовния сезон и след това в плейофната част, където всеки може да загуби от всеки. Тези точки не трябва да ни успокояват. Аз съм амбициран да се откъснем още, за да си гарантираме и да дишаме по-спокойно. В плейофите всеки може да победи всеки и не ни успокоява 7-точкова разлика от четвъртия. Същевременно първите два отбора си водят значително пред нас, но ние си гледаме нашите цели“, каза той относно приоритетите на отбора.

„Не, лично нямам писмено обяснение защо е така. Вчера видях програмата, коригирахме запланувания тренировъчен процес. Административните ни хора започнаха да работят, но нямам ясно обяснение“, заяви той за промяната на програмата за Купата на България.

Относно Светослав Диков, той каза: „Светльо е опитен човек, не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор, ни даде предимство да го използваме. Алекс Колев получи неприятна контузия и като имаш вариант с кой да го замениш е много добре. В случая никой не трябва да се успокоява, че като е в първия отбор, не може да слезе във втория отбор. Има хора от втория отбор, които се представят добре и може да се качат в първия. Така работим към момента – по-добрите хора да се качват нагоре, а по-посредствените в първия отбор слизат във втория отбор“.

„Неприятно е, че Джонатан Перейра ще се подложи на операция на 19-и април и ще го загубим за трайно време. Диагнозата му е частично скъсване на предна кръстна връзка, което ще го извади за доста дълъг период от плановете ни“, каза треньорът за кадровите проблеми в тима му.

„Райън Бидунга също е с проблеми от четвъртфинала с Арда. Останалите са здрави и налице. Алекс Колев вече тренира на 100% с отбора и това е добре“, завърши Янчев.