Янчев: Винаги трябва да се целим по-високо

Гоним класиране в Европа, декларира наставникът на ЦСКА 1948

Спорт
12:34 - 10 Февруари 2023
1170
Янчев: Винаги трябва да се целим по-високо

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред медиите преди официалния си дебют начело на "червените". В събота столичният тим приема Хебър на националния стадион "Васил Левски" от 12:30 часа.

Янчев сподели, че има само един контузен футболист - Охене, който няма да може да вземе участие в срещата. ЦСКА 1948 не допусна нито една загуба по време на подготвителния си период, което е важно за новия наставник на отбора.

Той заяви, че съставът му е напълно окомплектован и с тези играчи ще преследва целта за пролетния полусезон - класиране в евротурнирите.

"Времето е еднакво за всички. Неприятно е, когато теренът е скован и не предразполага за провеждането на нормални тренировки. Каквото e за нас, такова е и за всички отбори. Не се оплакваме. Следваме си нашия план на работа. Благодаря на момчетата за старанието и усърдието в тренировъчния процес.

Към момента имаме един контузен състезател. Става дума за Охене, който има лека травма. Все пак това беше подготвителен период. Въпреки че контролите са да се доизчистват грешки и да се пробват различни начини на игра, те са важни.

Не ги делим на първенство и контроли, защото във всяка една контрола нашият отбор подходи сериозно и концентрирано. Победите в контролите дават една увереност в самите играчи и отбора. Винаги е хубаво, когато се побеждава.

Благодарим на нашето ръководство, защото знаем едно домакинство на националния стадион колко средства струва. Те направиха най-доброто за нас като клуб. В Бистрица температурите са по-ниски. Виждам предпоставки да се получи добър мач на националния стадион.

Винаги трябва да се целим по-високо. Имаме нужните играчи и организация. Имаме си цел, която да гоним през пролетния полусезон. Фокусът ни е насочен към нея. Амбицията на клуба е именно постигането на тази цел - класиране в Европа.