Йънг Бойс продължава след драма

Спорт
08:36 - 11 Декември 2020
2322
Йънг Бойс продължава след драма

Йънг Бойс обърна ЧФР Клуж и достигна до победата с 2:1 в луд мач с драматичен край. Спечелените три точки запазиха място на швейцарците за 1/16-финалите на надпреварата.

Така освен Рома, от групата на ЦСКА към следващата заключителна фаза от Лига Европа продължава Йънг Бойс. Шампионът на Швейцария финишира втори с 10 точки, на 3 зад „вълците“. ЧФР Клуж е трети с 5 пункта - наравно с българският представител ЦСКА, който заема последното място заради по-лошите показатели в директните сблъсъци.

В заключителните минути от редовните 90 Габриел Дебелюх даде аванс на гостите от Румъния, но в добавеното време Йънг Бойс направи пълен обрат. Жан Пиер Нсам възстанови равенството, докато Джанлука Гаудино подпечата победата за Йънг Бойс.

Малко преди последния съдийски сигнал нервите на футболистите от двата отбора не издържаха и бяха показани три червени картона в рамките на няколко минути.

През първата част двата тима си размениха по едно добро голово положение. В 25-ата минута Никола Буржи бе намерен с центриране от ъглов удар, но от чиста позиция не успя с глава да насочи топката в очертанията на вратата.

В 44-ата минута Марио Рондон получи в наказателното поле, но ударът му нямаше нужната сила, за да затрудни Давид фон Балмос.

Двубоят продължаваше да бъде равностоен и нулевото равенство изглеждаше все по-логичен изход. В 84-тата минута обаче Клуж поведе. След удар на Рондон топката рикошира в левия страничен стълб на вратата, но последва добавка на Дебелюх, който на празна врата нямаше как да пропусне.

В добавеното време вратарят на ЧФР Клуж получи директен червен картон за удар в главата на противник, а Йънг Бойс получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Нсаме, който реализира за 1:1.

Секунди по-късно Гаудино завърши бърза контраатака и пълният обрат бе факт.

До края на двубоят главният съдия изгони още двама футболист. Първо картона с червен цвят видя Нсаме, а малко след това изгонен бе и футболистът на гостите Джокович.