Яник Синер си уреди финал с Алкарас

Двамата ще спорят за титлата в Пекин

Актуални новини
20:31 - 01 Октомври 2024
1055
Яник Синер си уреди финал с Алкарас

Световният номер 1 при мъжете Яник Синер се класира за финала на тенис турнира в Пекин, Китай. Миналогодишният шампион от надпреварата ще защитава трофея, след като отстрани сензацията на турнира Юнчаокътъ Бу от Китай с 6:3, 7:6 (3) за малко над два часа игра.

96-ият в света Бу, който в предишния кръг изхвърли Андрей Рубльов, опита да се противопостави на намиращия се в чудесна форма Синер, но съпротивителните му сили не стигнаха за нов шок.

Водачът в схемата поведе в сетовете, след като реализира един-единствен пробив в откриващата част. Бу имаше своите шансове, включително три поредни точки за пробив в петия гейм, но не успя да се възползва. Вторият сет беше решен в тайбрек, където Синер игра по-солидно и достигна финала в китайската столица за втора поредна година.

Там той ще се изправи срещу втория поставен Карлос Алкарас. Сблъсъкът от тежка категория стана възможен след победата на испанеца над финалиста от миналата година Даниил Медведев със 7-5, 6-3.

Синер и Алкарас имат общо девет двубоя помежду си, като балансът е 5-4 победи в полза на испанеца. Двамата си разделиха по два турнира от Големия шлем през сезона, а последните им две срещи отидоха на сметката на Алкарас – полуфинал на Индиан Уелс и 1/2-финал на Ролан Гарос, където испанският талант триумфира в пет сета.