Япония ни хвали за автомобилите

Президентът Радев разговаря за бъдещи инвестиции с премиера Шиндзо Абе

Новини
14:34 - 24 Октомври 2019
2524
Япония ни хвали за автомобилите

България е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с Япония, заяви президентът Румен Радев днес на среща с министър-председателя Шиндзо Абе. Срещата между държавниците се проведе в рамките на визитата на българския държавен глава в Токио за участие в интронизацията на император Нарухито.

Радев подчерта, че успешните примери на сътрудничеството между български и японски компании в автомобилната индустрия, енергетиката и производството на храни е добре да послужат като модел за разширяване на японските инвестиции в България.

Президентът изтъкна сериозните традиции на страната ни в производството на автомобилни части и развитието на информационните технологии. Абе от своя страна подчерта високата оценка на японските автомобилни компании за доставките на компоненти и части от България и добави, че Япония проявява интерес към още по-тясно сътрудничество в тази област.

Като конкурентни предимства на България държавният глава открои стратегическото разположение, висококвалифицираните работници и най-доброто съотношение между цена и качество в Европейския съюз. „Най-важното обаче в двустранните ни отношения е доверието и приятелството, които свързват двата народа“, увери държавният глава.