Япония в шок! Излекувана от коронавирус даде нов положителен тест!

Специалистите се съмняват, че жената е била повторно заразена, или вирусите се размножават в нея

Новини
14:16 - 27 Февруари 2020
5226
Япония в шок! Излекувана от коронавирус даде нов положителен тест!

40-годишна жена, излекувана от коронавирус, отново е дала положителен тест, информират японските медии. Служители на префектура Осака, Западна Япония, потвърдиха, че дамата, напуснала болницата в началото на този месец, отново е била заболяла.

Жената е екскурзовод, живеещ в град Осака. Тя е била в автобус, превозващ туристи от Ухан, Китай, в средата на януари и е дала положителен тест на 29 януари.

Жената е изписана от местно лечебно заведение на 1 февруари и е потвърдена като "свободна от вируси" на 6 февруари.

Но на 19 февруари тя почувствала болки в гърлото и гърдите. След няколко посещения при лекаря, тя е била тествана седмица по-късно и се оказа, че е заболяла отново.

Медиите твърдят, че жената носела маска и останала вкъщи, след като напуснала лечебното заведение.

"Не ходеше на работа и нямаше близък контакт с никого. Сега тя е хоспитализирана отново в градската болница", потвърдиха нейни близки.

Медиците смятат, че или вирусите, останали в жената, се размножават, или жената е била повторно заразена.

Експерт по инфекциозни заболявания от университета в Осака казва, че хората, които са заразени, развиват антитела, така че обикновено могат да избегнат повторно заразяване от същия вирус. Но това не е много сигурно.

Ако не е имало достатъчно антитела, този индивид би могъл да е склонен към повторна инфекция или вируси, които са били неоткрити в тялото, и биха могли да се размножават.