Японска звезда изгоря от Олимпиадата заради цигара

Шоко Мията бе капитан на отбора по спортна гимнастика на страната си

Спорт
14:54 - 19 Юли 2024
1497
Японска звезда изгоря от Олимпиадата заради цигара

Японската гимнастичка Шоко Мията няма да представя страната си на Олимпиадата в Париж. 19-годишната спортистка е една от изгряващите звезди в спорта, като има на сметката си бронзов медал от световно и титла от световните университетски игри, а надеждите за Игрите във френската столица също бяха свързани с потенциален медал.

Тийнейджърката обаче е пратена у дома, след като е нарушила забрана по време на тренировъчния лагер на японците, провеждащ се в Монако. Мията, която бе капитан на отбора по спортна гимнастика на родината си, е хваната да

пуши цигари - нарушение на кодекса на отбора и след разследване е пратена обратно у дома.

"С нейното потвърждение и след обсъждане с всички останали, бе решено, че тя ще се оттегли от Олимпиадата", каза генералният скретар на федерацията по спортна гимнастика Кенджи Нишимура пред репортери в Токио.

А после добави, че Мията е изглеждала изтощена по време на подготвителния лагер в Монако, където е хваната с никотиновите изделия.

Муцуми Харада, треньорът на провинилата се спортистка, сподели, че

тя трудно е понасяла напрежението напоследък и се надява хората да разберат това.

Така Япония ще преследва първия си медал в спортната гимнастика от 1964 година насам без един от лидерите на отбора си. Останалите в състава на японския тим ще дебютират на най-големия форум в света, точно както трябваше да се случи и с Мията.