Ясен е първият напускащ ЦСКА, Хайнц отива на пейката

Армейците готвят сериозна чистка, еквадорски грандове поглеждат към Естрада

Спорт
12:05 - 04 Декември 2023
2429
Ясен е първият напускащ ЦСКА, Хайнц отива на пейката

Чистката в ЦСКА стартира днес, клубът ще разтрогне договора на защитника Мено Кох. Нидерландският защитник започна сезона като титуляр, но се провали тотално и оттогава е забит на пейката.

Кох, който в един момент беше и капитан на „червените“, не е доволен от статуса си на твърда резерва, а от клуба още по-малко искат да му плащат заплатата без да играе.

Мено Кох беше нарочен за гонене и в края на миналия сезон, когато контрактът му изтичаше. В последния момент обаче той се съгласи на солидно намаление на заплатата, за да остане. Новият му договор, който беше за една година, обаче се оказа грешно решение на ръководството.

Според запознати Мено Кох няма да е единственият, на когото контрактът ще бъде предсрочно прекратен, твърди "Мач Телеграф". Втори списъка е Брадли де Нойер. Защитникът обаче все още е контузен и не е съгласен на разтрогване по взаимно съгласие.

Нидерландецът, за когото Иван Велчев – Кюстендилеца обяви в събота, че постоянно ходи пиян на рехабилитация, ще бъде освободен най-късно около Нова година.

Еквадорският нападател на ЦСКА – Майкъл Естрада, може да се превърне в трансферна цел на два колоса от родината си, пише изданието Bolavip.

Местният Барселона е единият клуб, който може да обърне внимание на еквадорския стрелец. „Жълтите“ искат да направят силна кампания в Копа Либертадорес през 2024 година и вече планират селекцията си.

Първата цел за нападението на клуба е бившият нападател на Лацио – Фелипе Кайседо. Ако ветеранът откаже, Барселона ще пожелае Естрада, явяващ се план Б към момента.

Другият отбор, който би се поинтересувал от Естрада е ЛДУ Кито. Хосе Ангуло напуска столичния тим, а Ян Уртадо има само няколко месеца от наема си. Третият нападател Паоло Гереро също все още не е подновил своя контракт, а тимът има неистово желание да се бори за Копа Либертадорес, което може да изкуши Естрада.

Изданието пише, че Естрада не е започнал добре сезона в ЦСКА, но в последно време трупа скорост и игрови минути.

Както е известно, 27-годишният нападател е под наем на „Българска армия“ от мексиканския Толука. Договорът за наем на Естрада е до юни и има опция за откупуване от ЦСКА.

Звездата на ЦСКА – Тобиас Хайнц, ще седне на скамейката в двубоя със Славия за Купата на България утре, а не е изключено упражнението да се повтори и в шампионатния мач с Лудогорец в неделя.

Зад решението се крият няколко фактора, като първият от тях е слабата форма на норвежеца. Офанзивният полузащитник започна сезона силно и бе единствената движеща сила на „червените“ в турбулентните летни месеци. В първите 9 кръга от сезона Хайнц се отчете с 3 гола и 3 асистенции. Оттогава №14 на ЦСКА е бледа сянка на себе си.

Другата причина за мярката срещу Хайнц е наскоро гръмналият скандал с неговите пороци извън терена.

Запознати са наясно с нрава на скандинавеца от месеци насам, но в публичното пространство проблемите на норвежеца придобиха известност в последните дни - лидерът на „червената“ агитка Иван Велчев ги оповести във Фейсбук.

На „Българска армия“ също отдавна знаят за Хайнц и "неволите" му извън терена.

Опциите за заместници на Хайнц в ромба на Нестор Ел Маестро са няколко. Матиас Фаетон може да бъде върнат в по-задна и непривична за него позиция, а също така Станислав Шопов и Емануел Шакич са варианти. Възможно е и сънародникът на Хайнц – Джонатан Линдсет, да бъде върнат по-назад, вляво на ромба, а като атакуващ халф да се подвизава Фаетон.