Ясен е съперникът на Григор Димитров в Шанхай

Спорт
11:02 - 30 Септември 2024
470
Ясен е съперникът на Григор Димитров в Шанхай

Беше изтеглен жребият за основната схема на предпоследния за година тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Григор Димитров е девети поставен и започва директно от втория кръг.

Там българинът ще очаква победителя от мача между Зизу Бергс (Белгия) и Джан Джиджен (Китай).

При успех, в следващия кръг Димитров ще се изправи най-вероятно срещу номер 20 Алексей Попирин от Австралия. А в четвъртия кръг е възможен сблъсък с шестия в схемата Андрей Рубльов, от когото загуби миналата година на полуфинала в китайския мегаполис.

Григор ще играе за осми път в Шанхай като освен влизането в топ 4 през 2023 година той е достигал и до четвъртфиналите през 2017 година, когато отстъпи на водача в световната ранглиста Рафаел Надал.

Българинът не е играл в турнир от АТР Тур от отказа си заради контузия на Откритото първенство на САЩ на 4 септември. Димитров игра в демонстративни мачове срещу Новак Джокович и за Лейвър къп, но после се оттегли от АТР 500 турнира в Пекин.

Първи в схемата сега е Яник Синер, който във втория кръг очаква японеца Таро Даниел или тенисист от квалификациите. Втори в схемата е Александер Зверев.