Ясен Петров: Ивелин Попов може да се върне

Треньорът бил нещастен без таратор в Китай

Топ
08:58 - 10 Февруари 2021
1560
Ясен Петров: Ивелин Попов може да се върне

Ясно ми е с какво се захващам, когато има резултати, нещата вървят добре, когато няма, аз ще поема отговорност, каза Ясен Петров, новият селекционер на националния ни отбор по футбол пред Би Ти Ви.

Единственото условие, което поставил, било с 1000 лв. по-висока заплата. При всички положения ще се опитаме да създадем настроение и да направим всичко възможно за добро представяне на квалификациите за световното в Катар през 2022 г.. За първия мач с Швейцария тепърва ще каже кои са участниците - първо чужденците. Надявал се да бъде затруднен и да има по-голям избор. Предстоят пътувания в чужбина и в страната за избор на футболисти. Всеки един, който е на добро ниво, трябва да е готов за повиквателна в националния, каза той. Много ми се иска да видим израстването на българските футболисти, допълни Ясен Петров.

В момента няма футбол в спортното училище, времето е различно, няма я улицата, сега има блокове, а едно време играехме по 8 часа, каза Петров. За да станеш звезда като Роналдо, трябва да си отдаден изцяло на тази игра, твърди треньорът. Несравними са нещата с Китай, където е бил доскоро, там имат план до 2025 г. Те живеят заедно в един камп и през цялото време мислят само за футбол, разказа той.

Играчите на националния ми отбор трябва да са много мотивирани, не става въпрос само за 100-процентово себераздаване, те трябва да са умни, надявам се, че ще успеем. Много важна е връзката ни и с младежкия национален отбор, каза Петров. Той призна обаче, че в България трудно се работи и трудно се играе, защото сме негативно настроени.

Решенията кой да играе в националния отбор ги взимаме като екип, ние сме трима души и ще си носим отговорността. И предшествениците ми са искали да постигнат най-доброто, убеден съм, каза той.

Възхищавам се на Бербатов като футболист, желая му успех и в новата му роля като треньор на "Етър", каза Петров.

Ивелин Попов е възможно да се върне, но в момента имал контузия, допълни той.

В Китай на Ясен Петров най-много му липсвал тараторът, налегнала го и носталгията, липсата на семейството.

Човек трябва да има мечти, целта ни е да се представим максимално добре на световното догодина, каза той.