Ясен Петров вика отново Чочев в националния отбор

За последно халфът носи фланелката на "трикольорите" на 22 март 2019-а

Спорт
15:32 - 05 Март 2021
1904
Ясен Петров вика отново Чочев в националния отбор

Националният селекционер Ясен Петров ще повика халфа на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев за предстоящите свветовни квалификации.

Специалистът наблюдава изявите на 28-годишния полузащитник в двубоя срещу Левски (0:0) на Националния стадион. Тогава Чочев престоя на терена 90 минути и направи много силен мач.

Освен него сред избраниците на Петров се очаква да бъде и вратарят Даниел Наумов, който в изминалия цикъл пазеше за младежите.

Тази пролет Чочев успя да навлезе в добра форма, след като дълго време бе преследван от травми. До момента през сезона той има 6 шампионатни мача за ЦСКА 1948, като в последните два бе през цялото време на игрището. Той не е играл за националния тим от 2 години, информира Тема спорт.

За последно носи фланелката на "трикольорите" на 22 март 2019-а. Тогавашният селекционер Петър Хубчев го пусна като резерва в европейската квалификация срещу Черна гора (1:1) на "Васил Левски". Чочев влезе в 68-ата минута на мястото на Симеон Славчев.

България стартира световните квалификации на 25 март. Тогава приемаме Швейцария в София. Три дни по-късно имаме ново домакинство. На 28 март се изправяме срещу Италия. Първата серия от срещи националите ще затворят с гостуване на Северна Ирландия. Мачът е на 31 март.

Аут за тези квалификации са вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, както и защитникът на Лудогорец Антон Недялков. Ако те бяха здрави, със сигурност щяха да попаднат сред избраниците на селекционера Ясен Петров.