Яска, смешко, бегай обратно в Ухан да нагъваш прилепи

Емо Костадинов и Венци Стефанов нямат моралното право да предлагат чистач на клозети в "Бояна", камо ли национален треньор

Спорт
20:11 - 25 Март 2021
20724
Яска, смешко, бегай обратно в Ухан да нагъваш прилепи

Гледам националния отбор още откакто Валерката Божинов е бил похотлива горнооряховска искра в погледа на татко си Емо, ама такива жалкари като тези на празния "Васил Левски" тази вечер не бях виждал. А брадатият смешко Ясен Петров, талантливият млад специалист, който нито е талантлив, съвсем не е млад, а пък покрай специалистите е минал с 200, е такава отблъскваща карикатура, каквато само Емил Костадинов и Венци Стефанов могат да измислят.

Да, не е виновен Пацо Тигъра, че е джудже със световъртеж, което не може да хване една топка, Васко Божиков, че е раздръънкан тролей дето за едно полувреме го минаха 18 пъти по крилото, или Кирчо Десподов, че характерчето му е по-меко от менискуса на лявото коляно.

Виновни са тия тулупи от БФС-то, които предложиха Яската, който на 53 години има във визитката си един четвъртфинал за Купата на България и два изядени прилепа в Ухан и Шъджяджуан. Защото тия същества, начело с Екзекутора и Чичо ви Венци, нямат моралното право да предлагат чистач на клозети в "Бояна", камо ли национален треньор.

За никого не е тайна, че информацията за финансите на обществена организация като Футболния съюз се пазят по-ревностно от девствеността на принцесата на Саудитска Арабия. Никой хабер си няма къде отиват субсидиите от УЕФА и ФИФА, както и постъпленията от рекламни и телевизионни права. Да не говорим, че благините от спонсорите по правило отиват за лично ползване на върхушката от БФС вместо да се използват за детско-юношеския футбол.

Уж прокуратурата ги беше погнала, уж щеше да има международен одит... втора година мълчание. Бобчо си се прибра да си пие уискито при Мария Петрова, но цялата му шайка надолу по стълбицата си е непокътната.

Покрай приятелчето си Перуката Емил Костадинов дори беше член на Треньорската комисия към УЕФА, макар че героят от „Парк де пренс” няма нито минута на пейката като наставник в живота си, а единственият му международен сертификат е за завършен 8 клас в спортното училище.

Докато тия предлагат такива като Яската, малко ни е турско-албанско-конгоанската команда на Швейцария да се гаври с нас. По-добре всички да лапаме по един прилеп и да си лягаме.