Ясни са девет от участниците на Мондиала в Катар

Спорт
12:39 - 15 Ноември 2021
1941
Ясни са девет от участниците на Мондиала в Катар

След изиграването на вчерашните мачове от квалификациите за Мондиал 2022 в зона УЕФА, вече са ясни девет от участниците във финалите на Световното първенство по футбол в Катар в края на следващата година.

Драматичен успех на Сърбия над Португалия в Лисабон осигури на балканския тим квота за Катар, като подобно бе развитието и в битката между Хърватия и Русия, спечелена от финалистите от Мондиал 2016 с 1:0. Испания не допусна изненада при домакинството си на Швеция и победи с 1:0, за да се класира за Мондиала. През уикенда своето място в Катар си осигуриха още световните шампиони от Франция, Белгия, както и петкратните победители от Бразилия.

Още миналия месец визи за Катар спечелиха Германия и Дания, а деветият сигурен участник е отборът на домакините. На световното първенство в Катар ще участват общо 32 отбора. Тази вечер ще се изиграят последните мачове в още три квалификационни групи в Европа, които ще определят още два сигурни финалиста на Мондиала.

Сигурни участници на Мондиал 2022: Катар, Германия, Дания, Бразилия, Белгия, Франция, Хърватия, Сърбия, Испания. Световното първенство по футбол в Катар ще се проведе в периода 21 ноември - 18 декември 2022.