Явор Божанков: Можем да използваме миксери вместо политици

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" започнаха предизборната си кампания със събитие пред Народния театър

Новини
15:50 - 19 Февруари 2023
3616
Явор Божанков: Можем да използваме миксери вместо политици

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" започнаха предизборната си кампания със събитие пред Народния театър в София и показаха неправителствените организации, които застават зад обединението им.

Гражданската организация "Правосъдие за всеки", проекта "За доброто", фондация "Заслушай се", Център за съзидателно правосъдие Разград, фондация "Три жени", Екип на София изпратиха свои представители, които да говорят пред събралите се и да заявят подкрепата си за обединението на "добрите сили".

За тях съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков говори отдавна, но досега бяха известни само

"Изкуственият интелект може да смени цели парламентарни групи. Дори не е нужен изкуствен интелект, може да ползваме миксери. Трябва един просто да ги спира и да ги пуска да бучат. Така те със същата сила ще провалят работата на парламента, законодателството и бъдещето на България, но пък няма да ни струват толкова много", каза Явор Божанков, който бе на първите редици. Пред журналисти той потвърди, че ще води листата на обединението в Габрово.

Борис Бонев от партия "Спаси София" също се включи с видеообръщение от Виена.

На събитието присъстваха повечето ключови фигури в обединеното, с изключение на лицето на ДБ Христо Иванов. За него обясниха, че бил в чужбина, но му изпратиха поздрави от сцената.