Явор Божанков ще води листа на ПП - ДБ в Габрово

Досега той беше избиран пет пъти за депутат от гражданската квота в листите на БСП, но от Велико Търново

Новини
12:19 - 16 Февруари 2023
1907
Явор Божанков ще води листа на ПП - ДБ в Габрово

Явор Божанков ще води листата на коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в Габрово и ще е в списъка с кандидат-депутати в един от трите избирателни района в София.

Божанков ще се кандидатира от гражданската квота.

Досега Явор Божанков беше избиран пет пъти за депутат от гражданската квота в листите на БСП. В 48-ото Народно събрание той беше отстранен от парламентарната група на левицата заради позицията му за войната на Русия в Украйна, пише dnevnik.bg.

На изборите на 2 октомври водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Габрово беше отцепилият се от „Има такъв народ“ Радостин Василев. В областта партията на Кирил Петков и Асен Василев получи 20,42% от гласовете на избирателите, което е малко по-високо от средния за страната резултат на формацията (20,20%).

Докато беше депутат от листите на БСП, Явор Божанков винаги се е кандидатирал от избирателния район Велико Търново.

Според неофициална информация, на предстоящите на 2 април избори Радостин Василев ще бъде водач на листата на коалицията в Плевен, откъдето се кандидатираше и докато беше част от „Има такъв народ“. В този избирателен район водач от „Продължаваме промяната“ досега беше Иван Христанов, но наскоро той заговори за разочарованието си от всички политически лидери, а съпредседателят от партията Кирил Петков обяви, че Христанов този път няма да е в листите на „Продължаваме промяната“.