Явор Дачков предупреди: Сегашната власт е поела ангажимент да пусне Македония в ЕС без условия

Защо Слави използва думата "астронавт", а не "космонавт"? Някой друг му го е писал

Новини
13:56 - 13 Юли 2021
9049
Явор Дачков предупреди: Сегашната власт е поела ангажимент да пусне Македония в ЕС без условия

Журналистът Явор Дачков предупреди в пост на личната си страница във Фейсбук, че настоящата власт е поела ангажимент към американците да пусне без никакви условия в ЕС Република Северна Македония. "Добре е да се следи изкъсо тази тема", пише Дачков, на когото е направило впечатление и присъединяването на македонец към екипа космонавти, които България щял да прати в НАСА - пирона в проекто-програмата на Слави Трифонов. Публикуваме текста на Дачков от Фейсбук. Заглавието е на Lupa.bg

Хората от моето поколение никога не са използвали думата астронавт. Ние искахме да ставаме космонавти и досега използваме именно тази дума. При споделянето за грандиозния космически приоритет на своето правителство Слави Трифонов използва думата астронавт.

Крайно нетипично, особено за неговия изказ. Вероятно тя му е сложена в устата през аутокюто от някой друг. Когато прибавим към нея македонеца и жената, се получава завършена политкоректна геополитическа манджа, сготвена от Херо Мустафа, макар идеята за космоса да е на Соломон Паси. Стар рекламен трик. През абсурдни и провокативни послания се пробутват на подсъзнателно ниво истинските.

Сега сериозно. Има все по-убедителни информации от сериозни източници, че сегашната българска власт е поела ангажимент да пусне Македония в ЕС без условия. Само се чака подходящия момент с оглед на изборите, ситуацията след тях, а може би и следващите избори за президент. Надявам се, че това не е така, но в последно време източниците ми рядко грешат.

Добре е да се следи изкъсо тази тема и поведението на управляващите. Не думите им, а поведението. До президентските избори има доста време и се чудя как ще протакат толкова дълго при тази американска припряност, която наблюдаваме.