Яйчена салата с броколи и кисело мляко
за 2 порции, 40 мин
Продукти
3 яйца
500 г броколи
3 малки сушени домата
1 с.л. кедрови ядки – други ядки или семки
150 г кисело мляко
сол и черен пипер
1 ч.л. горчица
1 ч.л. сусамово олио или друго по избор
1 скилидка чесън
5 кафяви печурки - около 75 г
Приготвяне
Яйцата се сваряват 8-10 мин. и се обелват.
Сушените домати се нарязват на фини ленти. Гъбите се нарязват на тънки филийки.
Броколите се разделят на розички. Варят се под капак в подсолена вода 5-7 мин. на средна температура. Прибавят се доматите, готви се още 3 мин. и се отцеждат.
Кедровиъе ядки се запичат на сух тиган до златисто. Оставят се да изстинат.
Смесва се киселото мляко със сол, черен пипер, горчицата и олиото. Прибавя се счуканият чесън и се разбърква.
Слагат се в дресинга гъбите, броколите и доматите и се разбърква. Оставя се да престои 10 мин.
Яйцата се нарязват на филийки и се добавят в салатата. Поръсва се с кедровите ядки.