Яйчена салата със спанак и червен лук
за 4 порции, 30 мин
Кухня
13:22 - 07 Юли 2025
1794

Продукти
2 малки глави червен лук
2 с.л. масло
4 филийки багета или друг хляб по 50 г
350 г листенца спанак
4 твърдо сварени яйца
2-3 с.л. оцет
1 щипка захар
сол и черен пипер
3-4 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на фини пръстени. Запържва се леко в загрятото масло.
Прибавя се хлябът, нарязан на кубчета. Запържва се до златисто.
Лукът с крутоните се отцежда върху кухненска хартия. Поръсва се върху спанака.
Сварените яйца се нарязват на кубчета и се поръсват отгоре.
Залива се с дресинг от разбърканите оцет, захар, сол, черен пипер и зехтин или олио.