Яжте и изглеждайте по-млади: Храни, които забавят процеса на стареене

Пийте около 2 литра вода на ден и поне 80% от вашата диета да се състои от здравословни храни

Стил
14:24 - 16 Март 2022
4333
Яжте и изглеждайте по-млади: Храни, които забавят процеса на стареене

За съжаление, никой не може да обърне процеса на стареене, но има начини да се сведат до минимум външните му прояви. Има голям брой продукти и хранителни добавки, които ще ви помогнат да поддържате младост, но не бива да разчитате само на тях. За да започнете, уверете се, че спите поне 7 часа на нощ, пийте около 2 литра вода на ден и поне 80% от вашата диета да се състои от здравословни храни. Също така е важно да не забравяте за минимална физическа активност 3-4 пъти седмично. Ако всичко това е за вас, вие сте готови за повече.

Храни и добавки ще помогнат за поддържане на здравето и младостта.

Колаген
Не всеки знае от какво може да се получи. Диетолозите препоръчват да се яде костен бульон. Аминокиселините, които съдържа, не само ще направят кожата ви еластична, но и ще укрепят мускулите и съединителната тъкан. Ако по някаква причина костният бульон не се вписва във вашата диета, колагенът може да бъде закупен под формата на добавки.

Омега-3
Ако колагенът е кралят на забавянето на процеса на стареене, тогава омега-3 несъмнено са кралицата. Омега-3 мастните киселини съчетават много полезни свойства: стимулират мозъка, намаляват риска от редица заболявания, укрепват мускулите (включително сърцето) и минимизират външните признаци на стареене. Един от основните източници на омега-3 е червената риба. Добавете го към вашата диета и резултатът няма да ви кара да чакате! Ако не сте голям фен на рибните ястия, не пренебрегвайте растителните масла и тиквените, ленените и слънчогледовите семки – освен гладка кожа, ще получите и силен имунитет.

Антиоксиданти
Стресът е един от основните врагове на вашата красота. Ранната поява на сива коса, кожни проблеми, нарушаване на вътрешните процеси на тялото - всичко това може да провокира високо ниво на стрес. Тук на помощ идват антиоксидантите, които минимизират ефекта му върху организма. Те се намират в почти всички горски плодове, както и в кафето, какаото и зелето.

Ацетил-L-карнитин
L-карнитинът е незаменима аминокиселина, от която тялото ви се нуждае. Той стимулира мозъка, подобрява притока на кръв и насърчава бързото разграждане на мазнините. L-карнитинът може да се получи както от червена риба, така и от хранителни добавки.

Цинк
Силният имунитет е гаранция за красота и благополучие. Освен много неприятни усещания, вирусните заболявания носят проблеми с кожата, ноктите и косата. Цинкът е онзи прекрасен микроелемент, който ще помогне за укрепване на имунната система и ще остане в експлоатация по всяко време на годината и при всякакви метеорологични условия.