Йордан Иванов , ДСБ: Борисов е Санчо Панса на Пеевски

Зам.-председателят на партията каза, че са готови да преговаряме с гласоподавателите на ГЕРБ тогава, когато са свободни от волята на ДПС за важните реформи в държавата

Новини
20:32 - 27 Април 2024
3891
Йордан Иванов, ДСБ: Борисов е Санчо Панса на Пеевски

"Разговорите тябва да продължат откъдето са спрели, но това не може да се случи, докато г-н Борисов играе ролята на Санчо Панса на г-н Пеевски". Това коментира заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов по повод евентуални преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите.

По БНТ депутатът каза, че законодателната програма, уговорена в началото на управлението, е била бламирана от ГЕРБ и ДПС.

"Настоявам да бъдем честни с българските гласоподаватели и най-вече с тези на ПП-ДБ да кажем, че България се нуждае от редовна държавна власт. Най-големият риск в рамките на 50-ото Народно събрание да има редовно правителство, е комфортът на г-н Борисов и на г-н Пеевски и служебното правителство, което се управлява от тях".

Политиката трябва да стъпва на честност към избирателите - ПП-ДБ очакват от ГЕРБ да представлява интересите на собствените си избиратели, а не на тези на ДПС, коментира Иванов.

"Ние сме готови да преговаряме с гласоподавателите на ГЕРБ тогава, когато са свободни от волята на ДПС за важните реформи в държавата. Нищо повече, нищо по-малко."

Той коментира и отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков.

"Капката, която преля чашата и поискахме оставката на Росен Желязков беше почитането на арменския геноцид и недаването на възможност за минута мълчание в парламента".
Според Йордан Иванов Росен Желязков е избрал да работи с Делян Пеевски.

"Той не изпълняваше собствена воля, саботира комисията "Боташ", комисията за "Балкански поток". Приемаха се безумни закони, които ощетяват българската природа чрез изменения в закона за насърчаване на инвестиции без въобще да има кворум в комисиите".