Йордан Терзийски: Главчев да каже откъде дойде промяната на позицията на България за Сребреница

Нашият проблем не е Европа, а скептицизмът тук, заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ

Новини
20:17 - 01 Юни 2024
7213
Йордан Терзийски: Главчев да каже откъде дойде промяната на позицията на България за Сребреница

„Виждате как конституционните промени имат реален ефект – има работещ парламент, който може да се свика и да изслуша премиера по една изключително важна тема. Премиерът (Димитър Главчев) дължи обяснение.

Той ясно трябва да каже от къде дойде тази промяна на позицията на България за резолюцията на ООН за Сребреница. Това заяви кандидатът за депутат от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Йордан Терзийски в предаването "Офанзива" по Нова нюз.

За начина на водене на предизборната кампания той спомена, че не си спомня в последните 10 години да е имало лидерски дебат.

Относно намаляващата избирателна активност и насоката на избирателите той не смята, че европейските ценности на българските избиратели могат да се променят от едни избори.

„Нашият проблем не е с Европа, той е със скептицизма тук. Очаквам мобилизация, за да решим вътрешните си проблеми”, обясни политикът.

Относно призива на президента Румен Радев, че поддръжниците на военната помощ за Украйна е добре да преминат военна подготовка той обясни, че е станало ясно, че военни нямало да се изпращат в Украйна да воюват, допълни Йордан Терзийски.