Йорданка Христова сестра на Лили Иванова?

Сестрата на Данчето носи името на примата на родната ни естрада

През ключалката
08:40 - 13 Август 2023
45320
Йорданка Христова сестра на Лили Иванова?

Естрадната звезда Йорданка Христова е на седмото небе от щастие, защото е посрещнала внуци в дома си край морето в Царево. Певицата не е баба официално, но приемала внуците на своята сестра Лили като свои. Кака ѝ и наследниците ѝ от години живеят в Америка, но си идват често, за да я посещават.

На 1 август всички вкупом кацнали у нас, а най-щастлива Данчето била да види и прегърне двамата малчугани. Дни преди това внукът на сестра ѝ – Влади, станал на 7, а естрадната легенда му приготвила подарък и организирала парти, за да отбележат повода и на българска земя.

„Много обичам племенника ми, жена му и двете им деца. Вълнението ми е огромно, когато си идват в България, защото всички те много ми липсват“, казва Христова. Тя нямала нищо против внучетата на сестра ѝ да ѝ казват „бабо Данче“ и дори ѝ било приятно да го чува. Те щели да останат за по-кратко у нас, но кака ѝ Лили планирала да постои в родината цели 3 месеца. Тя щяла да придружава Данчето по време на концертите от турнето ѝ „Обич и песен“, а през свободните дни щели да се наслаждават на лятото във вилата на певицата в Царево.

Любопитна подробност е, че сестрата на Данчето се казва Лили Иванова, досущ като примата на естрадата, защото е взела фамилията на съпруга си. Тя живее в Бъркли в щата Калифорния в Америка, където е устроила отлично живота си. Допреди да се пенсионира, е била здравен работник. „Моята кака е причината да изгрея на сцената. Преди много години тя видя афиш за конкурс за набиране на млади таланти и ме нави да участвам в прослушването, което ми даде старт в кариерата“, споделяла е изпълнителката на „Тежък характер“.

Макар Лили да няма гласовите данни на Данчето, познава музикалния бранш в детайли. Тя е пряк свидетел и съучастник в ранните успехи в кариерата на Христова. Години наред е била неин импресарио, един от първите на частна практика у нас в епохата на соца. Била и неин шофьор, контактувала с Импресарска и Концертна дирекция, редила се на каси за получаване на хонорари. Имала генерално пълномощно и се разпореждала по бюрократичните въпроси. Освен че изиграла съдбоносна роля за бляскавата кариера на сестра си Йорданка, заради нея певицата станала майка за втори път на дъщеря си Ивана. Навремето, когато Данчето разбрала, че е бременна с нея, след като вече имала едно дете – сина си Григор, искала да направи аборт. Сестра ѝ обаче я убедила да задържи дъщеря си.

Естрадната икона все още не е станала баба. Щерка ѝ Ивана отскоро има нова приятелка на име Мария, с която живеят на семейни начала. Григор, който е успешен и богат бизнесмен, пък е заклет ерген. Другия месец цялото семейство ще отпразнува 80-годишнината на певицата, която стяга голям концерт по случай юбилея през октомври в Зала 1 на НДК.