Йорданов към Радев: Радваме се, че спазвате закона

Новини
10:49 - 19 Април 2021 (обновена)
4963
Йорданов към Радев: Радваме се, че спазвате закона

Ние сме щастливи за това, че президентската институция във вашите ръце спазва законите и не си позволява тълкуване, както на някой му се иска в определени ситуации, това каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на следващо правителство.

На срещата с президента от "Има такъв народ" бяха председателят на парламентарната група Тошко Йорданов, депутатите Виктория Василева и Филип Станев.

Той поиска да знае условията им за следващ кабинет, границите на компромис и т.н., но хората на Слави отказаха отговор. На излизане от "Дондуков" 2 Йорданов потвърди, че няма намерение да участва в правителство заедно с т.нар. "системни" партии, но не разкри дали Трифонов изобщо има намерение да предлага кабинет. 

Ние от ИТН сме щастливи за това, че президентската институция във вашите ръце спазва законите и не си позволява тълкуване, както на някой му се иска в определени ситуации. Ние като политическа сила също мислим да правим това - да спазваме законите такива, каквито са. Да, Народното събрание има право да ги променя, но дотогава трябва да ги спазваме такива, каквито са. Ние ще обсъдим с вас какво мислим конструктивно в така създалата се ситуация, лаконичен бе Тошко Йорданов в началото на разговора с Радев.

Снимки: Агнес Методиева