Йорданова: Скандалите с МВР и митниците показват, че реформите трябва да продължат

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, заяви бившият министър на правосъдието

Новини
12:50 - 14 Април 2024
2984
Йорданова: Скандалите с МВР и митниците показват, че реформите трябва да продължат

"Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат", заяви Надежда Йорданова - заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

По думите й има "едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината", но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е "компроматна бухалка": "Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени - такива, каквито са".

Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ: "Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка".

Вместо да продължим с реформите и със съвместните усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало "връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.".

"Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване срещу "Демократична България" и "Да, България", какви ли не чудеса - лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив - говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват".

Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

Тя призова служебното правителство: "Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници - единият се освобождава, а другият - остава".

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова.