Йотова скастри премиера за Шенген: Денков да беше реагирал по-остро на Рюте

Какъв доклад искат? България и Румъния са покрили критериите от поне 10 години

Новини
11:52 - 27 Октомври 2023 (обновена)
2471
Йотова скастри премиера за Шенген: Денков да беше реагирал по-остро на Рюте

Илиана Йотова отправи критикъ към министър-председателя по повод твърде вялата му реакция на критиките към България за Шенген. 

Николай Денков трябваше да реагира по-остро на изказването на холандския премиер Марк Рюте по отношение на приемането на България в Шенген, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Мездра.

Аз не знам какъв доклад иска още Рюте, при условие, че мнението на Европейската комисия е, че България и Румъния са покрили изискванията от поне 10 години, ако не и повече, възмутена е  Йотова.

Вицепрезидентът засегна и темата за ветото на Радев, наложено върху промените в Закона за енергетиката. Според нея мотивите за връщане на този закон са изцяло социални и касаят всички нас.

България толкова години не уеднакви европейското си законодателство, а реши да го прави точно в период на най-тежка криза. Познавам добре този пакет, работила съм и като евродепутат върху него. България няма изградена инфраструктура, за да го приложи, каза още Йотова.

Вицепрезидентът е в Мездра, за да проведе урок по родолюбие в професионалната гимназия „Васил Левски“ в навечерието на Деня на Будителите.