Йотова: Срещи с Борисов?! Брутална и безпардонна лъжа

Новини
19:00 - 11 Декември 2022
2524
Йотова: Срещи с Борисов?! Брутална и безпардонна лъжа

Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала някога. Така вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува в предаването „На фокус с Лора Крумова”, коментира острия тон, разменен между „Продължаваме Промяната” и президента Румен Радев.

Съпредседателят на ПП Асен Василев обвини Радев в лични срещи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а в отговор държавният глава нарече ПП „шарлатани, откраднали надеждата за промяна”.

Да говорим с факти, за да не приличаме на Асен Василев, призова Йотова. Всеки е добре дошъл, когато иска да работи за страната, смята тя. Вицепрезидентът подчерта,че е готова да дебатира с ГЕРБ за политическия инженеринг. Никога тя и Радев не са стигматизирали една или друга партия, според нея.

Промяната не се случи, изтъкна тя. В момента мутрите са извън управлението, по думите й. Дали ще се върнат във властта зависело от вота в пленарна зала. Според вицепрезидента пациентите на проф. Габровски много щели да страдат за него, ако той стане премиер. ГЕРБ се опитали да предложат най-широката формула за управление и съставът на кабинета Габровски щял да покаже доколко партията на Бойко Борисов е излязла от изолация.

Според Илияна Йотова сряда ще е интересен ден. Тогава щяло да се види дали ще има падащ кворум, дали ще има хора с вирус, дали ще има интересни парламентарни решения. Йотова не изключва изненади.

Отказът за Шенген, според нея, не е заради политическата криза. Това е погрешно и вредно за страната схващане, заяви вицепрезидентът. За нея виновни са политическият нихилизъм и комплексите. Ситуацията с границата е измислена, по думите на вицепрезидента. Явор Божанков не е голяма загуба за ПГ на БСП, по мнението на Илияна Йотова.