Йозил изригна срещу Дешан: No Benzy, no party!

Показахме кураж, но какво ни донесе това, жалва се френският селекционер

Спорт
12:06 - 19 Декември 2022
2676
Йозил изригна срещу Дешан: No Benzy, no party!

Бившият съотборник на Карим Бензема в Реал Мадрид и много добър приятел на носителя на „Златната топка“ Месут Йозил се нахвърли срещу селекционера на Франция Дидие Дешан, че не използва нападателя на Световното първенство в Катар.

„No Benzy, No Party“ (б.р. – Няма парти без Бензи), написа Йозил в Twitter пет минути след края на финала на Мондиала, който „петлите“ загубиха от Аржентина.

Нападателят на Реал Мадрид получи контузия преди началото на турнира и се завърна в Мадрид, макар да имаше желанието да се лекува в Катар, за да се включи в някой от мачовете, ако се възстанови на време. Той бе излекуван преди финала на турнира, но Дешан отказа да го използва в двубоя, а той отхвърли поканата на президента на страната Еманюел Макрон да присъства като зрител.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан призна, че за неговите играчи е било трудно да изпълняват дузпи пред сектора с фенове на Аржентина във финала на световното първенство по футбол. "Петлите" направиха два пропуска от бялата точка и не успяха да защитят световната си титла, въпреки че на два пъти наваксаха изоставане в редовното време и продълженията.

"Имаше много причини да не играем добре в първите 60 минути. Изправихме се пред трудни неща в последните дни - заболяване и други неща", каза Дешан след двубоя, визирайки заразените с вирус свои футболисти.

"Сега съжаляваме още повече. Ако бяхме допуснали трети гол при 2:0, нямаше какво да кажем. След това показахме много кураж, качество и енергия, за да ги притиснем. Но какво ни донесе това в края? Имахме един шанс в 120-та минута, удар в краката на вратаря. След това при дузпите ни беше трудно пред феновете на Аржентина", коментира треньорът на Франция.

"В това първенство показахме много класа и енергия. В този мач успяхме да се върнем от нищото. Когато се върнеш така и докоснеш нещо, но в края то ти се изплъзне, е дори по-трудно да го приемеш. Но това е реалността, трябва да я приемем", допълни Дешан.

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че е помолил специалиста да остане начело на националния отбор.