Ю Лин плаче след мача със Светлана: Искам златото

Гарантираното отличие срещу силната българка било причината за сълзите й

Париж 2024
18:58 - 04 Август 2024
3851
Ю Лин плаче след мача със Светлана: Искам златото

Ю Тин Лин дойде разплакана в миксзоната след победата над българската боксьорка Светлана Каменова в най-дискусионния мач от олимпийския боксов турнир за деня.

На въпрос защо плаче, Лин отвърна: "Беше много трудна стъпка, с която си гарантирах медал, но се изправих срещу много уважаван противник. Победата над такъв противник обаче не може да ме накара да се отпусна, защото трябва да се подобрявам и да направя и следващите стъпки, дори още по-добре, докато победя всичките си опоненти и постигна целта си - спечелване на златния медал".

Гарантираното отличие срещу силната българка обаче било причината за сълзите й.

На въпрос какво я е притеснямало в началото, защото е изглеждала малко стегнато, Лин отговори: "Тъй като се изправих срещу много силен противник, не бях сигурна каква тактика ще използва българката, за да направя това, което ми каза треньорът - да се защитавам и да дам най-доброто, което мога на ринга. Това се и опитах да направя - дадох най-доброто, насладих се на играта, на мача. Получих голяма подкрепа - и в залата, и в родината ми, получих много съобщения в знак на подкрепа".

Относно съобщенията в социалните мрежи Лин каза, че тях не ги е чела, защото е деактивирала профилите си навсякъде. Но знаела, че цялото население на Тайван я подкрепя и стои зад нея. "Ще взема тази сила, за да стигна до края. Да, вече спечелих бронзов медал, но има още две победи от крайната цел", каза още Ю Тин Лин след мача със Светлана Каменова.  

На въпроси относно полемиката за наличие на Х и У хромозоми Лин не отговори. 

Снимка: Любомир Асенов