Юбилейна 30-та титла за Байерн в Германия!

Баварската машина отново стана шампино предсрочно след минимален успех в Бремен

Спорт
11:37 - 17 Юни 2020
1695
Юбилейна 30-та титла за Байерн в Германия!

Байерн Мюнхен е новият стар шампион на Германия! Хегемонът в Бундеслигата спечели титлата за осми пореден и общо 30-и път след успех с 1:0 при гостуването си на Вердер Бремен.

Роберт Левандовски отбеляза своя гол №31, за да узакони доминацията на баварския гранд, който си осигури първото място два кръга преди края на сезона.

Отборът на Ханзи Флик има с 10 точки повече от втория Борусия (Дортмунд), който не може да стопи изоставането си с оставащи само три мача.

Успехът на "Везерщадион" не дойде лесно, макар че Байерн беше господар на терена през цялото време. Левандовски се разписа малко преди почивката, но в 79-ата минута Алфонсо Дейвис получи червен картон, а в последните секунди на редовното време блестяща намеса на Мануел Нойер попречи на Юя Осако да изравни и да отложи празненствата.

Байерн е в серия от 11 шампионатни победи, 7 от които след подновяването на първенството през май. Мюнхенският колос гарантира 12 от последните си 14 титли на чужд терен и постигна 19-а поредна победа срещу Вердер. През есента бременци изненадващо поведоха на "Алианц Арена", но после бяха пометени с 1:6.

Бременските музиканти са с третата най-слаба атака (35 гола) и втората най-пропусклива защита (65 гола) в Бундеслигата. Байерн пък има рекордните 93 гола след 32 кръга и със сигурност ще се опита да достигне до кота "100".

Голямата цел пред баварците е да приключат кампанията с требъл. На 4 юли те ще играят във финала за Купата на Германия срещу Байер (Леверкузен), а в Шампионската лига са почти сигурни четвъртфиналисти, след като сразиха Челси с 3:0 в Лондон.