Юго Лорис: Надявам се този финал да остане в историята

Играем срещу Аржентина, а не срещу Меси, заяви вратарят на Франция

Спорт
16:17 - 17 Декември 2022
1862
Юго Лорис: Надявам се този финал да остане в историята

Капитанът на Франция Юго Лорис бе изключително изчерпателен и засегна всички важни теми около тима на “петлите” преди най-големият мач в света на футбола, а именно финалът на Световното първенство в Катар.

“Нямам повече новини от вчера. Всички си бяха все още в стаите, когато станах за закуска тази сутрин, така че не съм ги виждал. Сигурен съм, че ще има новини около тренировката на тима. Няма как да си напълно подготвен за такъв вирус, но ние оставаме напълно съсредоточени и, разбира се, развълнувани около това да играем на финал на Световно първенство.”

“Те са много добре организирани, много стабилни в защита и налагат сериозна преса върху този, който притежава топката, умеят да се възползват от грешките на противника. През годините тази страна винаги е създавала играчи от световна класа, Марадона беше перфектният пример, а сега имаме Лионел Меси. Те са легенди на футбола. Всички очакват този финал между Франция и Аржентина и искрено се надявам той да остане в историята, особено в тази на Франция. Ние имаме подкрепата на нашите фенове и знаем, че френският народ е зад нас, а останалото няма значение. Разбира се, знаем какво е Меси в историята на футбола, но това е мач между Франция и, в крайна сметка, Аржентина.”

“Аз съм склонен да запазвам спокойствие като цяло. Но като всеки друг, емоциите могат да вземат връх в такъв момент и да говоря много в съблекалнята. Това, което се случва в тези моменти, не винаги е планирано, Понякога е спонтанно и зависи какво искам да кажа в момента.”

“Това ще е различен мач от този преди четири години, тогава контекстът бе съвсем различен, противникът също. На Световно първенство трябва да си готов на моменти да се защитаваш и да преминеш през тези трудни предизвикателства. Трябва да се адаптираш. Срещу Мароко мисля, че отстъпихме малко повече от необходимото, но това се дължеше и на тяхното добро представяне. Утре ще опитаме да спазваме нашият план,” заяви Юго Лорис.