Юлий Павлов: Гласувалите от ДБ и БСП за ПП ще се върнат към партията-майка

Резултатите от вота на 2 октомври ще са почти същите като миналия ноември, отсъди социологът

Новини
13:58 - 18 Август 2022
2203
Юлий Павлов: Гласувалите от ДБ и БСП за ПП ще се върнат към партията-майка

На изборите през октомври, няма да има сериозна разлика в резултатите спрямо ноември миналата година. До този извод достига социологът Юлий Павлов – директор на Центъра за анализи и маркетинг.

На всички избори напоследък наблюдаваме намаляващ брой гласуващи. До урните отиват основно твърдите ядра, а те не сменят лесно предпочитанията си. С поведението си политиците нямат шанс да привлекат колебаещи се избиратели, заявява той пред Блиц.

Павлов смята, че промените ще са малки – евентуално първият и вторият играч - ПП и ГЕРБ, могат да разменят местата си. Същото може да се случи и с третия и четвъртия. Но драматични промени няма как да станат между твърдите ядра, категоричен е социологът.

Юлий Павлов смята, че твърдото ядро на ПП обаче е под въпросителна. В анкетна ситуация изглежда, че си е създала такова ядро. Да не забравяме обаче, че сред тези, които гласуваха за ПП и които и сега казват, че ще гласуват, има доста избиратели на „Демократична България“ и на БСП. В определен момент те могат да се върнат към партията-майка, предупреди той.